Archieffoto: Jessica Luiten

Leren starten met hardlopen bij de Leiden Road Runners Club

In zeven weken vanuit stilstand naar onafgebroken twintig minuten hardlopen. De Leiden Road Runners Club organiseert vanaf aanstaande zaterdag Start to Run, een cursus voor beginnende hardlopers.

“De nadruk van Start to Run ligt niet op prestaties, maar op het kunnen volhouden van hardlopen zonder last te krijgen”, vertelt Annet Pelleboer, hardlooptrainer bij de Leiden Road Runners Club. “In zeven weken bouw je rustig op naar uiteindelijk 3 kilometer of 25 minuten onafgebroken lopen. Elke zaterdag is er een clinic, met uitleg over bijvoorbeeld loophouding, blessurepreventie, voeding en kleding. Doordeweeks is het de bedoeling dat je aan huiswerktraining doet.”

Cor van der Velden in gesprek met Annet Pelleboer van de Leiden Road Runners Club.

Bijkomend voordeel is dat je loopt in een groep en daardoor de motivatie hoog houdt, denkt Pelleboer. “Je zult ontdekken dat lopen superleuk is! Lekker met de wind in je haren, zweten, herstellen en merken dat je steeds beter wordt. Dat gun ik iedereen.”

Meedoen? Kijk op de website hardlopen.nl en zoek op Yakult Start to Run. De cursus start aanstaande zaterdag om 9.30 uur in de sportkantine van sportpark De Vliet aan de Voorschoterweg.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×