(Foto: Sleutelstad).

Sleutelstad-presentator Melle Tuik komt voortaan thuis bij Radio West

Sleutelstad-presentator Melle Tuik presenteert vanaf 4 oktober dagelijks het programma ‘West komt Thuis’ op Radio West. De afgelopen jaren presenteerde Melle iedere vrijdag Nieuws071 op Sleutelstad en had hij zijn eigen muziekprogramma op donderdagmiddag en -avond. Morgen is de laatste Nieuws071-uitzending met Melle Tuik.

Al vanaf jonge leeftijd is radio maken en muziek draaien zijn passie. “Op de lagere school draaide ik al plaatjes”, lacht Melle. Tijdens zijn studie startte hij bij Streekomroep Rijnland, een van de voorgangers van Holland Centraal, waar hij later nog bestuursvoorzitter werd.

“Eind jaren negentig was ik inmiddels getrouwd, werd ik vader en had ik een drukke baan, dus heb ik de rationele beslissing genomen om radio vaarwel te zeggen en mij te concentreren op een maatschappelijke loopbaan. Maar de radiowereld bleef trekken. Uiteindelijk heb ik rond 2010 besloten weer radio te gaan maken.”

Op radio storten
Melle heeft veel zin om binnenkort aan zijn eigen radioshow te beginnen. “Ik kan me nu helemaal op radio gaan storten, met een programma waarbij de hoofdlijnen bekend zijn, maar waarin ik ook veel vrijheid heb.” ‘West komt Thuis’ met Melle Tuik is vanaf 4 oktober iedere werkdag van 16.00 tot 19.00 uur te horen op Radio West.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×