(Foto's: Ron Lezer, video: Robbert Beurse).

Zoeterwoude-Dorp heeft een Kwiekbeweegroute voor senioren

De oudste bewoners van Zoeterwoude-Dorp vierden vrijdag dat de Kwiekbeweegroute in gebruik is genomen. Een Kwiekbeweegroute is een wandeltocht voor senioren van ongeveer een kilometer. Onderweg worden de wandelaars uitgedaagd om oefeningen te doen, de instructies staan op stoeptegels geschilderd. De Zoeterwoudse Kwiekbeweegroute is te vinden in de dorpskern tussen Emmaus en Swetterhage.

“Bewegen is erg belangrijk. Voor iedereen. Dus ook voor ouderen. Een dergelijke route zorgt ervoor dat mensen gestimuleerd worden om even te bewegen. Misschien wel elke dag”, vertelt sportwethouder Ruud Bouter. “Ook moedigt het ouderen aan om naar buiten te gaan en elkaar, op de route, te ontmoeten.”

Nadat enkele ouderen de tocht vrijdag aflegden, verzorgde Bouter de officiƫle opening van de Kwiekbeweegroute. Daarna volgde een feestelijk samenzijn met muziek en een vegetarische barbecue op het terras van cafe Landzicht.

Rijndijk
De wethouder is trots op de beweegroute in het dorp en maakt al voorzichtig plannen voor een tocht in Zoeterwoude-Rijndijk. “Het is voor de inwoners van ‘de Rijndijk’ te ver om hier naartoe te komen voor de route. Dus het lijkt mij geen gek idee om er ook daar een aan te leggen”, zegt hij. Waar een beweegroute in Zoeterwoude-Rijndijk zou moeten komen laat Bouter nog in het midden. “Wellicht bij het nieuwe maatschappelijke centrum? We gaan er over nadenken”, belooft hij.

Er zijn in Nederland meer Kwiekbeweegroutes. “En die zijn erg succesvol. Reden voor ons om er ook hier een aan te leggen”, weet Bouter.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×