(Archieffoto: Sleutelstad).

Oegstgeest wil namen Holocaustmonument adopteren

De gemeente Oegstgeest gaat de namen van achttien Oegstgeestenaren die vermeld zijn op het Nationale Holocaust Namenmonument in Amsterdam adopteren. Vorige week riep de gemeenteraad daartoe op. “Dat we dit doen, zie ik als grote waarde”, zei een van de raadsleden.

Met het adopteren van de namen steunt de gemeente Oegstgeest het Holocaustmonument. Met de opbrengsten worden educatieve activiteiten opgestart. Bijvoorbeeld het kosteloos halen van schoolklassen naar Amsterdam voor een bezoek aan het monument en het Holocaust museum.

Per naam betaalt de gemeente Oegstgeest 50 euro. Daar bovenop stelt de gemeente nog een extra bijdrage van 2.500 euro beschikbaar. Een bedrag van 3.400 euro in totaal. “Juist in deze tijden dat Tweede Kamerleden de Holocaust tussen aanhalingstekens plaatsen is het goed dat wij zorgen voor verbinding”, zegt D66-raadslid Elfred Bus.

Stolpersteine
Burgemeester Emile Jaensch zei tijdens de gemeenteraadsvergadering dat de gemeente Oegstgeest op dit moment ook bezig is met een ander project dat te maken heeft met het gedenken van de Holocaust. Zo wil hij dat er in Oegstgeest struikelstenen, ook wel Stolpersteine, gerealiseerd worden. Dat is een project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig waarbij gedenkstenen worden geplaatst voor de huizen waar Joodse mensen verbleven.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×