Ernstig gewonde bij schietpartij Flevoweg, burgemeester sluit bedrijfspand

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere aanhoudingen verricht in een bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden. Er vond daar een schietincident plaats waarbij één persoon ernstig gewond is geraakt. Het bedrijfspand is door burgemeester Lenferink voor in ieder geval twee weken gesloten.

Vrijdagavond rond kwam er rond middernacht een melding binnen bij de politie dat er schoten waren gehoord op een industrieterrein. Agenten die ter plaatse kwamen troffen een ernstig gewond persoon aan. Dat zou het gevolg zijn van een ruzie bij een bedrijfspand. De politie heeft op de locatie van de melding meerdere aanhoudingen verricht.

Op last van burgemeester Lenferink is het bedrijfspand aan de Flevoweg met spoed voor de duur van twee weken gesloten. Eventuele exploitatie van bedrijven in het pand zal in deze periode moeten worden gestaakt. De burgemeester heeft hiertoe besloten, omdat dit schietincident een acute ernstige verstoring en bedreiging is van de openbare orde en veiligheid.

“Bovendien veroorzaakt het incident grote onrust, angst en onveiligheidsgevoelens in de gemeenschap en heeft het grote impact heeft op gevestigde ondernemers op het bedrijventerrein”, aldus de politie. “Ook het feit dat bij zulke ernstige geweldsincidenten een geweldspiraal tot herhaling kan leiden, is een reden geweest om direct in te grijpen en tot spoedsluiting over te gaan.”

Het onderzoek naar de zaak loopt nog, de verdachten worden maandag 4 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×