(Video: Robbert Beurse & Nour Eldin Emara)

Lange rijen voor Leidens Ontzet Festival, maar eenmaal binnen was het feest

Het Leidens Ontzet Festival dat zaterdagavond plaatsvond, was een groot succes. Het festival werd speciaal voor jongeren tussen de 15 en 28 jaar georganiseerd in Park Matilo. Hoewel er na afloop veel positieve reacties kwamen, was er ook een flink punt van kritiek: de lange wachtrijen om binnen te komen. Rondom die rijen moest de politie een aantal keer ingrijpen.

Een van de mensen die ruim anderhalf uur in de rij staat omschrijft de situatie. “We stonden in de stromende regen in een rij langs de sloot. Het was zelfs zo druk dat sommige mensen in de sloot zijn gevallen en tot hun middel in het water stonden. Zij zijn daarna maar naar huis gegaan.” Uiteindelijk konden verschillende feestvierders na het lange wachten opvallend genoeg zonder check van de CoronaCheckApp of identiteitskaart naar binnen.

Tekst loopt door onder de foto

Toch was het het lange wachten wel waard, beamen de meeste feestgangers na afloop. “De rij was misschien lang, maar de reden waarom we daarin stonden, daar gaat het om: het feest!” De meeste jongeren kwamen voor Barry Badpak en Ronny Flex. “Binnen was het hartstikke gezellig. Ik was uiteindelijk om 21.15 uur binnen en ben, ondanks mijn natte pak, tot het einde gebleven.”

Politie-optreden
De organisatie laat zondagavond in een reactie weten dat het buiten het terrein inderdaad niet vlekkeloos is verlopen. “We hadden verwacht dat de instroom veel geleidelijker zou zijn, daardoor ontstonden er enorme rijden. Dat vinden we erg vervelend voor onze bezoekers.” Rondom de wachtrij heeft de politie een aantal keer moeten ingrijpen vanwege overlast die wat jongeren veroorzaakten. “Wij gaan nu verder met de afbouw, dan een paar nachten goed slapen en verder evalueren.”

Desondanks kijkt de organisatie toch terug op een geslaagd festival. “Het was echt een feest met jullie en we hebben veel vrolijke gezichten gezien”, schrijft de organisatie aan de jongeren. “De tent stond vanwege de wind extra goed vast, maar alsnog ging het dak er af. Complimenten van de artiesten én van ons voor zulk vet publiek. Hopelijk vonden jullie het, ondanks de dingen die we graag beter hadden gedaan, alsnog geweldig.”

Leiden Leidens Ontzet 2021


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×