Paul Goulmy wil meer aandacht voor sport van het Leidse stadsbestuur.

Leidse Sportfederatie heeft boodschappenlijstje voor politieke partijen

Leiden heeft zo’n honderd sportverenigingen en is met basketbal, rugby, waterpolo, tafeltennis en schaken ook op het hoogste podium vertegenwoordigd. Maar de belangenorganisatie Leidse Sportfederatie is bang dat niet iedere politicus dat sporthart genoeg voelt kloppen. “Er mag wat meer aandacht naar sport”, zegt Paul Goulmy, voorzitter LSF.

LSF-voorzitter Paul Goulmy licht de lijst met actiepunten aan de politiek toe in de uitzending bij Sleutelstad.

“Leiden is zeker een sportstad”, vervolgt Goulmy, “maar er valt nog wel wat te verbeteren. We zijn bezorgd dat de sport in de toekomstvisie 2040 onderbelicht blijft. Andere ambities krijgen voorrang. Wonen is natuurlijk belangrijk, maar dat mag niet ten kosten gaan van de sport.”

“Het voorbeeld van het Roomburgerpark en het extra hockeyveld is zoals het niet moet. Ik zie daar weinig directe communicatie tussen de partijen en een hele harde lijn op social media die niets oplost. Er zijn diverse belangen, en sport hoort daarbij. Sport en bewegen zijn heel belangrijk. Niet alleen voor je fysieke maar ook voor je mentale gezondheid. Dat is wel gebleken tijdens de coronacrisis.”

Het is volgens Goulmy niet alleen belangrijk dat mensen blijven sporten, maar ook dat ze betrokken blijven bij de verenigingen. “We zien bij sommige verenigingen een terugloop. Bij andere juist weer niet. Maar je moet het wel in de gaten houden. Want het is makkelijker leden kwijt te raken dan om ze weer terug te krijgen.”

De LSF vraagt ook aandacht voor andere groepen die willen sporten zoals mensen met een beperking, nieuwkomers in Leiden en ouderen. “Wij proberen druk uit te oefenen op de politiek. We doen ook een oproep aan de verenigingen om meer gezamenlijk op te trekken.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×