Still uit de film 'Ich Bin Dein Mensch'.

LIFF opent voor het eerst met niet-Engelstalige film

Het Leiden International Film Festival (LIFF) opent op 28 oktober zijn zestiende editie met ‘Ich Bin Dein Mensch’ van regisseur Maria Schrader. Het is voor het eerst dat het elf-daagse festival wordt ingeluid met een niet-Engelstalige film. Met de vertoning van de film van regisseur Maria Schrader in de Stadsgehoorzaal beleeft het ook de Nederlandse première.

Hoofdrolspeelster Maren Eggert ontving eerder dit jaar de hoofdprijs voor beste actrice op het filmfestival van Berlijn voor haar rol in de film, schrijft mediapartner Omroep West. Zij speelt daarin de rol van een wetenschapper, die vanwege het geld meedoet aan een bijzonder experiment. Ze moet drie weken lang leven met een menselijke robot, die haar gelukkig moet maken. Ich Bin Dein Mensch is de Duitse inzending voor de Oscars van 2022.

Afgelopen week maakte de organisatie van het LIFF de eerste filmtitels bekend, waaronder de indrukwekkende dramafilm Mass, waarin een tragische schietpartij de levens verwoest van twee gezinnen en de vraag wordt opgeroepen hoe het leven weer op te pakken. Ook in première: de adembenemende thriller Boiling Point, die in één take is opgenomen. En ook de psychologische thriller Last Night In Soho, van filmregisseur Edgar Wright (bekend van Baby Driver), waarin een jonge vrouw met een passie voor mode haar idool (Anya Taylor-Joy, bekend van The Queen’s Gambit) ontmoet, maar met duistere gevolgen.

Toekomstige Oscarwinnaars
De 16de editie van het LIFF is van 28 oktober tot en met 7 november. Het volledige programma van LIFF 2021 wordt 14 oktober bekend gemaakt, dan begint ook de kaartverkoop. De afgelopen vijftien jaar beleefden in Leiden veel films, die later er met een Oscar vandoor gingen, hun Nederlandse première.

Sinds de oprichting in 2006 is het LIFF uitgegroeid tot één van de belangrijkste filmfestivals in Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. Het programma bevat meer dan honderd films van over de hele wereld. Centraal op LIFF staat de American Indie Competition, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek. In 2019 trok het festival zo’n 42.000 bezoekers.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×