Zanger Mart Hoogkamer zit thuis met dubbele longontsteking

De Leidse zanger Mart Hoogkamer is geveld door een dubbele longontsteking en een astma-aanval. “Ik doe er echt van alles aan om die zo snel mogelijk weer topfit te krijgen maar ik hoest mijn longen uit mijn lijf en dus ben ik maar naar de dokter gegaan”, zegt de zanger van Ik ga zwemmen. Onlangs moest hij zijn optreden tijdens Leidens Ontzet al afzeggen vanwege stemproblemen.

“Ik vind het echt heel erg dat ik nog niet kan optreden en kan genieten van dat wat ik het liefste doe en dat is zingen”, zegt Hoogkamer op sociale media tegen zijn fans. “Ik moet nu echt eerst helemaal opknappen en van die hoest en longontsteking afkomen dus ik hoop dat jullie begrijpen dat ik niet kan komen zingen.” Zijn optreden in Gebr. De Nobel is uitgesteld tot februari.

Komende zaterdag is een documentaire over de Leidse volkszanger te zien. Documentaire-regisseur Arjen Sinninghen Damsté volgt hem al sinds 2018. De documentaire Van vader op zoon gaat over de relatie tussen de Leidse volkszanger en zijn vader, vertelde de documentairemaker woensdagavond in Nieuws071. De documentaire is zaterdag om 23.00 uur te zien op NPO3.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×