(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden boekt makkelijke winst in Rotterdam

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in Rotterdam een eenvoudige overwinning geboekt. Vooraf leek het een zware dobber te worden, maar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord had voor de pauze geen antwoord op Asbjørn Midtgaard. Zorg en Zekerheid Leiden denderde vervolgens via een ruststand van 22-41 door naar 50-83.

Feyenoord had in de laatste wedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg laten zien dat het een goede ploeg heeft, maar de Limburgers werden eenvoudig aan de kant gezet. De afwezigheid van de 2.06 meter lange Amerikaan Jonathan Holton betekende wel minder lengte bij de Rotterdammers. En dat buitte ZZ Leiden vakkundig uit.

Na een aarzelende start van beide partijen, wat ongetwijfeld te maken had met het feit dat er 25 minuten te laat begonnen werd door problemen met de schotklok, sloeg ZZ Leiden in de laatste vier minuten van het eerste kwart toe. Dat begon met een ‘behind the back pass’ van Arunas Mikalauskas op Asbjørn Midtgaard die met een dunk tekende voor 6-8. Jeroen van der List zat toen al met twee persoonlijke fouten op de bank. Midtgaard kende geen medelijden met Pieter Buijs en tekende voor 6-10. De Leidse ploeg liep vervolgens snel uit naar een 8-18 kwartstand.

In het tweede kwart nam het verschil snel toe. Midtgaard domineerde onder de borden. De Deen was voor rust al goed voor 16 punten en 8 rebounds. Jhonathan Dunn tekende voor een ‘4-point play’ en smeet er ook nog een drietje in. Met nog drie minuten te gaan, was de marge al opgelopen naar 24 punten. Bij een stand van 22-41 gingen beide ploegen rusten.

Na de pauze haalde de Leidse ploeg de voet niet van het gaspedaal. Einaras Tubutis pakte wat punten mee en Midtgaard gooide ook nog een drietje binnen voor een 27-52 tussenstand na vier minuten. Af en toe slaagde Feyenoord er in om ook wat terug te doen, maar veel hielp dat niet. Vooral de driepunters wilden niet vallen. Feyenoord schoot 2 uit 29, al deed ZZ Leiden het met 4 uit 19 iets minder slecht dan de thuisploeg.

Nadat het derde kwart bij 37-65 was afgesloten, deed Luuk van Bree zich nog even gelden in het vierde kwart, waarin hij goed was voor 8 punten. De mooiste score van Van Bree was een dunk na een leep passje van Worthy de Jong. In de laatste drie minuten speelde ZZ Leiden met Jamayro de Windt, Kevin Jonathan, Quincy Tjon Affo, Van Bree en Mikalauskas. Ook tegen dit kwintet wist Feyenoord weinig in te brengen. Anderhalve minuut voor tijd werd het grootste verschil op de borden gezet door Mikalauskas: 48-83. De laatste score was voor Feyenoord 50-83.

Komende zaterdag komen de Rotterdammers naar de Vijf Meihal.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×