COC Leiden organiseert week vol activiteiten rond Coming Outdag

‘Wees gewoon jezelf’. Dat is het thema van Coming Out Day. “Maandag is het 11 oktober en dat is de dag dat wordt gevierd dat iedereen mag zijn wie die is en wie die wil zijn”, blikt voorzitter Debbie Helaha van COC Leiden vooruit op een week vol activiteiten die in het teken staan van de dag waarop op veel plaatsen de regenboogvlag vrolijk wappert.

“Op deze dag vragen we ook extra aandacht voor de situatie van LHBTI+-ers in Nederland. Ondanks dat er in de afgelopen jaren veel is veranderd, gaat het helaas nog steeds niet goed met de acceptatie en emancipatie van LHBTI+-ers. Zo hebben diverse discriminatie en geweldsincidenten onlangs weer het nieuws gehaald”, zegt Helaha. Onlangs heeft de Tweede  Kamer wel twee moties aangenomen om zogenaamde ‘antihomoverklaringen’ te verbieden op scholen in Nederland. Ook is besloten dat de onderwijsinspectie signalen van onveiligheid  van LHBTI’-ers altijd serieus moet nemen en moet oppakken.

Chris de waard sprak in het Sleutelstadprogramma uitgebreid met COC Leiden-voorzitter Debbie Helaha over Coming Out Day in de Leidse regio.

Programma COC Leiden rond Coming Out Day

Maandag 11 oktober 20.00 – 22.00 uur: Open gespreksavond met een panel, over thema’s als zichtbaarheid en veiligheid, jezelf kunnen zijn en LHBTI+, jong en oud.

Woensdag 13 oktober 2021 19.30 – 21.30 uur: Open voorlichtingsavond over seksuele en genderdiversiteit. Schelden met ‘homo’ op sportvelden en scholen, geweld tegen transgender personen, dat moet echt stoppen. Om dat te bewerkstelligen, geven we voorlichtingslessen over seksuele – en genderdiversiteit. Op deze open avond vertellen voorlichters van COC Leiden je daar iets meer over.

Donderdag 14 oktober 2021 19.30 – 22.00 uur: ‘NAAR VRIENDSCHAP ZULK EEN MATELOOS VERLANGEN’ (Jacob Israël de Haan (1881-1924) Vertoning van de film ‘Monument van Trots’ die uitgebracht werd toen het Homomonument in Amsterdam 30 jaar bestond. De film toont de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBTIbeweging in heden en verleden, geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBTI-gemeenschap en benadrukt de ononderbroken relevantie van het Homomonument. Monument van Trots is in 2017 op het  Homomonument in première gegaan: in de openlucht en vrij toegankelijk voor iedereen, in de geest van het monument. Onze filmavond is daarom ook, net als alle andere avonden deze week, voor iedereen vrij toegankelijk! Voor de filmavond is er gratis popcorn.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×