Dit jaar is de 47e editie van Veiling met een Missie, die normaal gesproken fysiek plaatsvindt. (Archieffoto: Sleutelstad).

Boerenkaas en burgemeester te koop bij online Veiling met een Missie

De Veiling met een Missie in Zoeterwoude vindt ook dit jaar weer online plaats. De organisatie heeft besloten om er, ‘voor de tweede en hopelijk laatste keer’, een driedaagse online veiling van te maken die plaatsvindt op 28, 29 en 30 oktober. Er worden al volop spullen en diensten ter beschikking gesteld. Burgemeester Fred van Trigt doet ook weer een duit in het zakje: hij biedt een tennisles aan.

Voor deze 47e veiling worden uiteenlopende kavels aangeboden, meldt de organisatie. “Van kunstwerken, pondjes paling, boerenkazen en een cursus bierbrouwen tot en met een marsepeinen varken, een dagdeel straatwerk, een tocht met de salonboot en een compleet Wedgwood-servies”, somt de veiling voor het goede doel op.

Binnenkort is de complete kavellijst, die in Zoeterwoude ook huis-aan-huis wordt verspreid, online te bekijken op veilingmeteenmissie.nl. De opbrengst van de veiling gaat naar vijftien hulpprojecten in twaalf verschillende landen. Vaak zijn (vroegere) inwoners van Zoeterwoude direct betrokken bij die projecten en de besteding van het geld. “Er blijft van de veilingopbrengst geen cent aan de strijkstok hangen”, belooft de organisatie.

Ruim een week voor de start van de veiling zal de organisatie nog besluiten wat de exacte sluitingsdatum van de verschillende kavels wordt. Dat zou voor alle biedingen zaterdagavond 30 oktober om middernacht kunnen zijn, de andere optie is dat er meerdere afsluitmomenten komen voor verschillende kavels.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×