Vertrekkend directeur van LIFF Alexander Mouret bij de opening van het festival in 2017. (Foto: PR LIFF/Almicheal Fraay).

Complete programma LIFF bekend, kaartverkoop van start

De kaartverkoop voor het Leiden International Film Festival (LIFF) gaat van start. Het programma kwam eerder deze week al online op hun site. Dit jaar gaat het festival weer helemaal in fysiek door. Er zijn ongeveer honderd films geprogrammeerd waaronder een aantal premières voor Nederland.

Casper Chaudron in gesprek met Nick Hortensius over het LIFF-programma.

De film waarmee het festival opent is ‘Ich bin dein Mensch’. Tevens ook de Duitse inzending voor de Oscars. Het is de eerste keer dat het festival opent met een film die niet Engelstalig is. “Het is ook mooi dat dit de opener is van het festival waarbij Alexander Mouret voor de laatste keer directeur is, de film past heel goed bij hem”, vertelt Nick Hortensius, programmamaker bij LIFF. “Het is in zekere zin ook een ode hem.”

De rest van de films zijn onderverdeeld in negen categorieën waaronder bijvoorbeeld Nordic Watching met een variatie van films uit Scandinavië. En de American Indie Competition, waarbij op onafhankelijk geproduceerde films uit Amerika gestemd kan worden voor de publieksprijs.

Kind of de rekening?
Op 30 oktober vindt tijdens het LIFF ook de premiere van ‘Kind of de rekening?‘ plaats. Deze documentaire over jeugdzorg in de Leidse regio is een project van filmmaker Jan Stap journalist René Lamers en wordt uitgezonden op Sleutelstad. De film draait om 11.00 uur in het Kijkhuis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×