(Foto: Sleutelstad).

PvdA-wethouder Damen vertrekt tussentijds

Marleen Damen stapt op als wethouder in Leiden. Dat heeft ze vandaag aan de Leidse gemeenteraad laten weten. Ze wordt per 1 januari directeur Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Eerder meldde Sleutelstad al dat Damen geen nieuwe termijn als wethouder ambieert en na de verkiezingen in maart 2022 dus sowieso uit de Leidse politiek zou vertrekken.

De PvdA Leiden heeft besloten om Damen voor die laatste maanden niet te vervangen. Coalitiepartners D66 en GroenLinks staan achter die keuze. De tijd totdat na de verkiezingen een nieuw college aantreedt, is te kort om een nieuwe wethouder zo in te werken dat deze goed mee kan gaan draaien. De taken van Damen worden overgenomen door de andere wethouders.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×