Initiatiefnemer Flo Blom en STAD-medewerkster Anouk Faber. (Foto: Robbert Beurse).

Skate-evenement ‘Poptricks 3.0’ in Wibar Leiden

Van graffiti spuiten tot een basketbalcursus en natuurlijk skaten: het kan allemaal tijdens het skate-evenement ‘Poptricks 3.0’ in de Wibar in Leiden. Op zondag 24 oktober is jong en oud welkom tijdens een dag waarop van alles te doen en te zien is.

“Ik vond dat er te weinig geskate werd in Leiden en dat er te weinig aandacht voor was”, vertelt Flo Blom, skater en initiatiefnemer van het evenement. Dat was reden genoeg voor hem om daar verandering in te brengen. Samen met andere skaters en Anouk Faber, medewerkster van jongeren projectbureau STAD, werden ideeën omgezet in een plan.

Poptricks 3.0
Tijdens Poptricks 3.0 is er van 14.00 tot 20.00 een afwisselend programma georganiseerd. “Er worden skatewedstrijden gehouden, je kunt basketballen, je kan naar graffiti-artists kijken”, somt Flo op. Daarnaast zijn er lokale pop-upwinkels en DJ’s en tussendoor kunnen er hapjes en drankjes worden gehaald.

Er is bewust gekozen voor een indoor-evenement om het risico op slechte weersomstandigheden te voorkomen. “Het is eigenlijk niet echt leuk om een evenement te houden in de regen. Zeker met skaten: het is glad en dan vallen er mensen en dat wilden we te allen tijde voorkomen”, legt Flo uit. Toch is er ook nog een buitenprogramma georganiseerd: “Voor het geval dat het toch lekker weer wordt, hebben we ervoor gekozen om ook obstakels buiten neer te zetten om het evenement nog wat uit te breiden”, zegt Anouk.

Iedereen welkom
Toegang tot Poptricks 3.0 is gratis en aanmelden is niet nodig. Als het aan Flo ligt is iedereen welkom tijdens het evenement. “Neem je opa en oma mee naar de wedstrijden, neem je hond mee, je zusjes, je nichtjes… Ik hoop dat iedereen langskomt”, aldus Flo. “We hebben het programma verdeeld over de hele dag, dus er is plek voor iedereen”, voegt Anouk daar nog aan toe. Meer informatie over het skate-evenement is te vinden op de website van STAD Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×