(Foto: Regio15).

Politieachtervolging vanuit Leiderdorp eindigt in de vangrail

Een politieachtervolging op de A4 vanuit Leiderdorp is vanmiddag geëindigd op het Prins Clausplein. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de vluchtende bestuurder meerdere aanrijdingen. Het bestelbusje werd net voor de afrit Nootdorp klemgereden door de politie. De verdachte is aangehouden.

De achtervolging begon nadat de politie de bestuurder staande hield in Leiderdorp. Toen bleek dat de man een gevangenisstraf van 50 dagen moest uitzitten, stapte hij in de auto en ging ervan door. De agenten hebben de achtervolging ingezet, waarna al snel meerdere collega’s van diverse basisteams, verkeerspolitie Den Haag, de landelijke eenheid Zuid-West en het arrestatieteam aansloten. Bij de klemrijding zijn meerdere dienstvoertuigen en het voertuig van de verdachte beschadigd geraakt.

De fly-over van de A4 vanuit Rotterdam en vanuit Amsterdam in de richting van de A12 naar Zoetermeer werd in zijn geheel afgesloten. Verkeer dat achter de klemrijding stond, mocht via de vluchtstrook passeren.

 

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×