(Video: Politie. Foto: Regio15).

Politie zoekt getuigen achtervolging A4

De politie is op zoek naar automobilisten die zondag getuigen waren van de achtervolging op de A4 tussen Leiderdorp en het Prins Clausplein. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de vluchtende bestuurder meerdere aanrijdingen.

Het bestelbusje werd net voor de afrit Nootdorp klemgereden door de politie. Hierbij zijn meerdere dienstvoertuigen en het voertuig van de verdachte beschadigd geraakt. De bestuurder is aangehouden voor het veroorzaken van gevaar of hinder, het verlaten van een plaats ongeval, vernieling en poging doodslag. De districtsrecherche van Leiden doet verder onderzoek naar het incident.

De achtervolging begon nadat de politie de bestuurder staande hield in Leiderdorp. Toen bleek dat de man een gevangenisstraf van 50 dagen moest uitzitten stapte hij in de auto en ging hij ervan door. De agenten zette de achtervolging in, waarbij zich al snel meerdere collega’s van diverse basisteams, verkeerspolitie Den Haag, de landelijke eenheid Zuid-West en het arrestatieteam aansloten.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

 

 

 

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×