Schillenboeren. (Foto: Gerry van Bakel).

Schillenboeren stoppen ermee in Leidse Staalwijk

De schillenboeren zijn ermee gestopt in de Leidse Staalwijk. Ruim vier jaar lang werden iedere woensdag de schillen opgehaald met elektrische bakfietsen en containers. Gft afval dat anders bij het restafval terechtkwam kon als compost gebruikt worden in de groentetuinen- en kassen van Gemiva-SVG. Maar door een reorganisatie na de corona-lockdown kan Gemiva-SVG niet langer genoeg mensen op het project houden.

De bottleneck zit ‘m vooral in de beschikbaarheid van mensen die met een elektrische bakfiets om kunnen gaan. De schillen werden opgehaald bij ongeveer 200 huishoudens in de wijk rondom de Herenstraat. Pogingen om het project bij andere locaties van Gemiva-SVG onder te brengen zijn helaas niet gelukt. Zowel Gemiva-SVG als de bewoners vinden het jammer dat aan dit project een einde is gekomen.

In dit deel van Leiden zijn geen grote containers om gft en groen afval in weg te gooien. Initiatiefnemer van het Schillenboerproject en buurtbewoner Ferry Rigault hoopt dat de gemeente een andere duurzame oplossing weet te vinden om dat op een betere manier aan te pakken.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×