(Foto: Politie).

Medewerker Leids eethuis geslagen en bedreigd met vuurwapen en mes

Een discussie over een al dan niet gestolen blikje drinken is uitgelopen op een flinke bedreiging. Een medewerker van een eethuis in Leiden is bedreigd met een mes en een vuurwapen. Ook heeft hij een vuistslag op zijn oog gekregen. De verdachte is gefilmd door camera’s in het eethuis.

Het opsporingsprogramma Team West liet vanavond beelden zien.

Op zondagavond 22 augustus is de 32-jarige medewerker van eethuis Ak-Al aan de Stationsweg aan het opruimen. De zaak sluit om 22.00 uur en een kwartiertje daarvoor heeft hij buiten een bestelling meegegeven aan een klant. Als hij weer naar binnen gaat, staat er een man bij het restaurant, die een blikje Red Bull in zijn handen heeft.

De medewerker heeft het vermoeden dat de man het blikje uit de koelkast van het eethuis heeft gepakt en niet van plan is om die te betalen. Er ontstaat er een discussie tussen de twee, waarbij de man aangeeft dat hij de Red Bull ergens anders vandaan heeft. De medewerker en een collega zeggen meerdere keren dat hij moet vertrekken en dat de winkel gaat sluiten.

‘Jij wilt een kogel’
De man blijft in discussie met de twee en loopt uiteindelijk met één van de medewerkers mee naar buiten. Daar wordt het slachtoffer bedreigd: de man zegt dat hij de volgende dag terugkomt om hem dood te schieten. “Jij wilt een kogel”, zegt hij in het Arabisch. Vervolgens pakt hij een mes en klapt die open. Ook doet hij zijn jas omhoog waardoor er een gedeelte van een vuurwapen is te zien.

Het slachtoffer schrikt en zegt dat de man het blikje Red Bull mag houden, als hij maar vertrekt. Maar voordat de man weg gaat, probeert hij de medewerker nog te slaan met het mes. Hij raakt hem niet, maar slaat hem vervolgens wel met een vuist tegen zijn oog. Daarna rent de man weg in de richting van station Leiden Centraal.

Duidelijke beelden
De verdachte is gefilmd tijdens de discussie in het eethuis. De man wordt ongeveer 25 jaar oud geschat en is vrij klein. Hij droeg donkere kleding, heeft zwart haar en droeg draadloze witte oordopjes in zijn oren. Hij sprak in twee talen, Nederlands en Arabisch. Wie hem herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Daarnaast zoekt de politie nog getuigen van de bedreiging. Er waren die zondagavond nog best wat mensen op straat. Er wordt één specifieke getuige gezocht: een man die met het slachtoffer heeft gesproken na de bedreiging en die tegen hem heeft gezegd dat hij 112 moest bellen. Ook heeft de politie de andere medewerker van het eethuis nog niet gesproken. Ook met hem komt de recherche graag in contact.

Heeft u informatie? Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070, bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000, of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×