(Video: Robbert Beurse. Foto's: Emile van Aelst).

Leidse zwembaden hebben een mascotte: Billy Bever

De Leidse zwembaden hebben vanaf nu een mascotte. In de hal van zwembad De Zijl onthulde manager sportaccommodaties Toon Keijzer woensdagochtend dat Billy Bever voortaan het gezicht van zwemmend Leiden is.

De bever staat afgebeeld op de verschillende materialen die tijdens de lessen worden gebruikt. “Ook zal hij regelmatig aanwezig zijn in de zwembaden, zoals bij het diplomazwemmen en bij kinderactiviteiten”, vertelt Keijzer.

Met de mascotte wil de gemeente zwemmen voor kinderen leuker en aantrekkelijker maken. Wie denkt dat de bever ook een stukje meezwemt, komt bedrogen uit. Keijzer: “Billy gaat kinderen enthousiasmeren en op hun gemak stellen, maar hij gaat niet het water in.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×