(Foto's: Regio15).

Opnieuw veel wapens ingeleverd bij actie van politie

De politie heeft de resultaten bekend gemaakt van de landelijke wapeninleveractie ‘Drop je knife, doe wat met je life‘ die liep van 11 tot en met 17 oktober. Op politiebureaus stonden afgesloten containers waar mensen hun wapens in konden stoppen. Het ging bij deze actie met name om messen, maar ook dit keer werden daarnaast allerlei andere wapens ingeleverd.

Afgelopen dinsdag mocht de pers alvast een kijkje komen nemen bij de ingezamelde wapens van de politieregio Den Haag. Daaronder vallen onder andere Leiden, Alphen a/d Rijn en Gouda.

Bij de regionale eenheid Den Haag, waar ook de Leidse regio onder valt, zijn in totaal 505 wapens ingezameld. Dat zijn er iets minder dan bij de vorige inleveractie toen ongeveer zeshonderd wapens werden ingeleverd, maar aangezien die pas een half jaar geleden plaatsvond, is de politie zeker niet ontevreden.

Er zijn vooral messen en nepvuurwapens ingeleverd, maar ook elf echte vuurwapens en een forse hoeveelheid munitie. De vuurwapens mochten niet in de containers worden gedeponeerd, maar konden op afspraak worden ingeleverd. In dat geval kwam een agent in burger het wapen bij de aangever thuis ophalen. De vuurwapens werden vervolgens  gecontroleerd om vast te stellen dat ze niet bij misdrijven zijn gebruikt. Als dat niet zo is, volgt er geen strafvervolging voor het verboden wapenbezit.

De politie laat de wapens op een geheime locatie vernietigen. Historisch ogende wapens worden door experts onderzocht op authenticiteit en worden als ze echt oud en waardevol zijn overgedragen aan musea.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×