Kim Vermaas en Esmee van Marwijk na het winnen van de titel. (Foto: Jan Vermaas).

Kim Vermaas en Esmee van Marwijk Nederlands kampioen dubbelspel

Op het Nederlands kampioenschap tafeltennis heeft het Leidse duo Kim Vermaas en Esmee van Marwijk het dubbelspel bij de dames gewonnen. In de finale versloegen de twee sporters van Scylla het duo Shuohan Men en Dobrila Jorguseska met 3-2.

Het NK vond dit weekend plaats in Landstede Sportcentrum in Zwolle. Dat het Leidse duo er met de gouden medaille vandoor ging in het dubbelspel is geen verrassing, in aanloop naar de finale lieten ze al zien ijzersterk te zijn. Voor Van Marwijk is het haar eerste titel in het dubbelspel. Ze deed dit weekend ook mee om de prijzen in het enkelspel, maar werd daarbij in de 2e ronde uitgeschakeld.

Vermaas werd in 2015 ook al Nederlands kampioen dames dubbel en haalde die titel eerder ook al meermaals bij het gemend dubbelspel. In 2019 behaalde ze een gouden medaille in het enkelspel. Dit NK deed Vermaas alleen mee op de prijzen in het dubbelspel.

Dinsdag zijn Kim Vermaas en Esmee van Marwijk vanaf 18.00 uur te gast in Sport071. Luister en kijk live via 107.5 FM, kanaal 46 van Ziggo, kanaal 1421 van KPN of via sleutelstad.nl.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×