LUMEN. (Foto: Sleutelstad).

Enthousiast publiek bij tweede voorronde van de Nobel Award Leiden

De tweede voorronde van de Nobel Award Leiden heeft weer een halve finalist opgeleverd, te weten El Fatso. En een hele finalist, namelijk LUMEN. Vijf acts deden zaterdag in de kleine zaal van Gebr. de Nobel een gooi naar de Nobel Award Leiden.

Luister naar de sfeerreportage vanuit de Gebr. de Nobel.

De Nederlandstalige band Van Messing trapt na een korte introductie door presentator Ernst Friele af. De vijf Leidse mannen zetten een mooi begin neer met dansbare en goed in het gehoor liggende Nederpop songs. Als tweede act verrast zanger Daniel Nolet en band het publiek met catchy rock/pop songs. Nolet’s doel is Lowlands. Het publiek in de Gebr. de Nobel weet hij in ieder geval te betoveren. Het vijfde en laatste nummer is een hommage aan goede vriendin Hannah.

Het inmiddels opgewarmde publiek is vervolgens helemaal klaar voor de heren van Man do. Zanger Amando Neus wordt begeleid door zijn broer Hurricane, als DJ/toetsenist en tevens backing vocalist. Het duo krijgt met hun Trap-songs het publiek  mee en de voetjes van de vloer. De vierkoppige Indie rock band LUMEN neemt vervolgens het podium over met opzwepende en energieke songs, waarbij ze hun nieuwste single ten gehore brengen. De avond eindigt met stevige rock van El Fatso, die hun muziek omschrijven als Rock ’n’ Roffa. Het is duidelijk tijd voor het ruigere werk en daar is de zaal het helemaal mee eens.

Publiekswinnaar El Fatso

Na de korte pauze maakt presentator Ernst Friele de beide winnaars bekend. De publieksprijs is gewonnen door El Fatso en die band zien we dus terug in de halve finale. De juryprijs is gewonnen door LUMEN, zij gaan rechtstreeks door naar de finale in de grote zaal van Gebr. de Nobel.

Winnaars van de avond LUMEN

 

 

Cultuur Leiden Regio Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×