Mouret ontving de Gouden Speld tijdens de opening van het LIFF. (Foto: Casper Chaudron).

Gouden Speld voor vertrekkend LIFF-directeur Alexander Mouret

Alexander Mouret heeft de Gouden Speld van Verdienste gekregen van wethouder van cultuur Yvonne van Delft. Hij kreeg de onderscheiding vanavond bij de opening van de zestiende editie van het Leiden International Film Festival (LIFF). Mouret was in 2006 een van de initiatiefnemers van het festival en stopt na dit jaar met zijn taak als festivaldirecteur.

Samen met Michel Zorge, Wouter de Bres en Michaël Roumen was Mouret initiatiefnemer voor het LIFF. Ze misten een bijzonder filmaanbod in de stad en namen zich de ambitie op de hals om Leiden levendiger te maken voor jonge mensen. De eerste editie van het festival duurde vier dagen en werd georganiseerd door een klein vrijwilligersteam. Nu is het uitgegroeid tot een festival van elf dagen waar bijna tweehonderd mensen aan meewerken.

Volgens de wethouder probeert de festivaldirecteur altijd het intellectuele te combineren met het toegankelijke. De programmeurs van het festival hebben mede daarom gekozen voor ‘Ich bin dein Mensch’ als openingsfilm voor dit festival, omdat die bij Mouret past. Volgens Van Delft heeft Mouret met het LIFF veel betekend voor de promotie van de stad.

Door de impact van het Leiden International Film festival op de stad en de wijze waarop Alexander Mouret hieraan heeft bijgedragen, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om hem de Gouden Speld van de stad Leiden toe te kennen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×