(Foto: Chris de Waard).

Marrakech Lounge maand langer dicht wegens 'acute dreiging'

De begin vorige maand beschoten shishalounge aan de Herenstraat blijft nog zeker een maand dicht. Dat heeft burgemeester Lenferink vandaag besloten. De Marrakech Lounge ligt onder vuur sinds in de nacht van 2 op 3 september een salvo van vijftien kogels op het bedrijf werd afgevuurd. Daarbij raakte iemand in het pand lichtgewond.

Het pand aan de Herenstraat 43 moet nu op last van de burgemeester tot eind november de deuren gesloten houden. Daarmee wil Lenferink de omgeving in bescherming nemen. “Dit soort dingen gebeuren nooit zomaar”, zei hij kort na de schietpartij al. “Het onderzoek naar de daders en de toedracht loopt nog en herhaling kan niet worden uitgesloten”, zo oordeelt Lenferink. “Dit geweldsincident is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat.” Lenferink spreekt van een ‘acute noodzaak om het pand gesloten te houden.’

112 Sleutelstad Leiden Schietpartij Marrakech Lounge


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×