Zo komt de nieuwe fabriek er uit te zien (Foto: PR).

Nieuwe fabriek voor kankerbehandeling op Bio Science Park

Het Amerikaanse farmabedrijf Bristol Myers Squibb gaat een nieuwe fabriek bouwen op het Bio Science Park. De fabriek gaat zich richten op nieuwe technologie op het gebied van kankercellen. De nieuwe productiefaciliteit zorgt naar verwachting voor minimaal vijfhonderd banen.

In de fabriek wordt gewerkt aan zogeheten CAR T-celtherapie. Dat is een immunotherapie die witte bloedcellen van een patiƫnt bewerkt zodat zij kankercellen herkent en aanvalt. De celtherapiefaciliteit in Oegstgeest is de eerste in Europa. Daardoor kan de doorlooptijd korter worden waardoor waardevolle tijd van patiƫnten bespaard wordt.

Het Amerikaanse bedrijf verwacht dat de fabriek eind 2024 operationeel is. De eerste vacatures staan al open.

Leiden Oegstgeest Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×