(Foto: BNNVARA).

Zondag weer een nieuwe aflevering Typisch Leiden

In Typisch Leiden maken we kennis met de bewoners van Leiden. Wie zijn de mensen die in de ‘Sleutelstad’ wonen en hoe ziet hun leven eruit? Op die vragen zoekt BNNVARA het antwoord in de twaalfdelige documentaire Typisch Leiden, elke zondag om 11.30 uur op Sleutelstad TV.

In de zesde aflevering onder andere een portret van Lotte. Zij is een studente en houdt een ‘axolotl’ in een aquarium. Dat is een rozige salamander die lijkt op een vreemde Pokémon. Ze woont boven haar alternatieve studentenvereniging Catena.

Midas vertelt over zijn verslaving. Na de middelbare school ging hij steeds vaker gebruiken. Uiteindelijk was alles in het leven een reden om cocaïne te gebruiken. Zijn moeder en ex-vriendin grepen in en Midas ging naar een verslavingskliniek met een twaalfstappenprogramma. Verder in Typisch Leiden is te zien dat een orgelman ook als het sneeuwt naar buiten moet. Fabian gebruikt zijn tijd voor het nodige schilderwerk en een enkele verjaardag waarvoor hij wordt ingehuurd. Stadsjournalist Emile ‘Leidse Glibber’ van Aelst is ook van de partij.

Typisch Leiden is drie maanden lang te zien op sleutelstad.nl/tv en via Ziggo kanaal 46 en KPN kanaal 1421. Elke aflevering wordt een week lang dagelijks op verschillende uitzendtijden herhaald. Kijk in de gids voor de uitzendtijden.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×