Maaike van de Pavoordt in actie in het Limburgse Wessem. (Foto: Wim de Leeuw).

Knappe zege vrouwenteam Scylla in Limburg

De tafeltennissters van Scylla hebben in het Limburgse Wessem een goede overwinning geboekt op concurrent Anytime Fitness Westa. Het werd uiteindelijk 2-5.

De kersverse Nederlands dubbelkampioene Esmee van Marwijk had duidelijk vertrouwen getankt in Zwolle vorige week. In de openingspartij rekende ze in drie games af met Anouk van den Boom. Maaike van de Pavoordt kon die overwinning geen vervolg geven in haar partij tegen drievoudig Paralympisch kampioene Kelly van Zon. Ze verloor met 3-1.

Kortste eind
Marie Depuydt trad in de laatste wedstrijd voor de pauze aan tegen Daantje Lommen. Beide speelsters bleken  gelijkwaardig aan elkaar.  In de tweede en derde game trok Depuydt steeds aan het kortste eind. De vijfde beslissende game ging ook naar Lommen en dat bracht de tussenstand op 2-1 voor de Limburgse thuisploeg.

Van de Pavoordt trok de stand weer recht door een zwaarbevochten zege op Van den Boom, waarna Van Marwijk Scylla weer op voorsprong zette door Lommen in drie games te kloppen. Dupydt wist vervolgens Van Zon te verslaan, al had ze daar wel vijf games voor nodig. Als kers op de taart wonnen Van Marwijk en Van de Pavoordt het afsluitende dubbelspel.

Play-offs
Door de 5-2 overwinning in Limburg zijn de  Scylla-vrouwen een plekje geklommen in de Eredivisie. De huidige vijfde plaats geeft een wat vertekend beeld omdat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld, maar er is zeker nog kans op de uiteindelijke vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. Aanstaande zondag speelt Scylla tegen de onbetwiste koploper Dozy Den Helder.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×