Deze zomer zwaaide Verhoogt (rechts van het midden) de Leidse Olympiërs uit. Binnenkort wordt hij zelf uitgezwaaid. (Foto: Chris de Waard).

Leiden moet weer op zoek naar een topsportcoördinator

Een jaar na zijn aanstelling vertrekt Pieter Verhoogt alweer als topsportcoördinator van Leiden. Dat bevestigt voorzitter Martijn Peetsold van de Stichting topsport Leiden desgevraagd. “Als bestuur hebben we inderdaad besloten om het contract met Pieter Verhoogt per 1 januari 2022 niet te verlengen.”

Daarmee komt er na één jaar een einde aan het dienstverband van Verhoog die begin dit jaar Tjeerd Scheffer opvolgde. Scheffer was ruim tien jaar topsportcoördinator in Leiden maar moest met pensioen. Als reden voor het beëindigen van het contract geeft Peetsold aan dat de zienswijze over de invulling van de functie door Verhoog enerzijds en het bestuur van Topsport Leiden anderzijds te veel uiteen liep.

Topsport Leiden gaat nu op zoek naar een opvolger. “De functieomschrijving wordt nu opgesteld en volgende week publiceren we de vacature”, vertelt Peetsold. “Een jaar geleden vonden we het fijn om iemand van buitenaf aan te trekken, maar daar komen we nu wel op terug. We hebben gemerkt dat een band met Leiden toch wel belangrijk is.”

Maarten Mulder is gesprek met Martijn Peetsold in Sport071.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×