Burgemeester Lenferink zal de komende begrotingbehandeling van achter zijn scherm leiden. (Foto: Chris de Waard).

Leidse raadsleden zitten thuis bij begrotingsbehandeling

Komende dinsdag en donderdag behandelt de Leidse gemeenteraad de begroting voor volgend jaar. Daarbij worden in de regel vele tientallen wijzigingsvoorstellen ingediend. Dat vergt het nodige overleg tussen de verschillende fracties, want het is de kunst om vooraf alvast enige steun te verwerven voor een meerderheid.

Dat zal opnieuw lastiger zijn dan normaal, want door het explosief stijgende aantal coronabesmettingen kan de Leidse gemeenteraad niet anders dan het goede voorbeeld geven. Hoewel het houden van anderhalve meter afstand formeel alleen een advies is, zitten de raadsleden komende vergaderingen allemaal dus weer achter een pc-schermpje en moet overleg ook op afstand plaatsvinden.

Verschillende partijen proberen nog wel om tenminste als fractie bij elkaar te gaan zitten. Bijvoorbeeld in verschillende vergaderruimte in het Stadskantoor aan de Bargelaan. Publiek en pers kunnen de vergadering digitaal volgen via de website van de Gemeenteraad Leiden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×