(Foto: Jan van der Sluis).

Conferentie Brave New World behandelt vertrouwen in de werkelijkheid

De zesde editie van de Brave New World conferentie is van start gegaan. Vandaag en morgen komen professionals met verschillende expertises bij elkaar om te discussiëren over de toekomst van de wereld. De conferentie gaat over hoe technologie ons leven beïnvloedt. De thema’s van dit jaar zijn: Artificial earth en Trust in reality.

De thema’s worden belicht door bijvoorbeeld filosofen maar ook kernfysici. Tijdens de gesprekken wordt gedacht over vragen als: maakt het iets uit als iets niet echt is? Ook zal het oprukkende fenomeen deepfakes van verschillende kanten belicht worden.

Aan het einde van de conferentie wordt een rapport opgesteld met de conclusies van de gesprekken. “Uit die momentopname stromen langzaam weer nieuwe opiniestukken en samenwerkingen”, vertelt de directeur van de conferentie Alexander Mouret. “Wij zijn de katalysator en andere mensen moeten het vervolgens oppakken.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×