(Video: Robbert Beurse en Myrthe Koopman).

Club Kiki is geopend in Leiden

Leiden is een stad vol met gezellige cafés, kroegjes en restaurants. Maar sinds Danssalon In Casa in 2014 haar deuren sloot, is er buiten enkele pop-up events, nooit een vaste nachtclub geopend. Daar is sinds afgelopen vrijdag verandering ingekomen. In het pand aan de Lammermarkt waar ooit In Casa was gehuisvest, zit nu Club Kiki.

De sfeer zit er al vroeg op de avond goed in en bij binnenkomst wordt champagne uitgedeeld. Vanaf 17.00 uur zijn de deuren al geopend, want door de coronamaatregelen moet ook Club Kiki om middernacht sluiten. Daarnaast kan, door diezelfde maatregelen, de maximumcapaciteit van het gebouw niet worden benut. Toch kunnen ruim zevenhonderd mensen tijdens de opening van de nieuwe club uit hun dak gaan.

Divers publiek
Mede-eigenaar Menasse Workala is trots op de grote opkomst. “Dit toont echt aan dat er behoefte is aan een club in Leiden. Wij willen het nachtleven aanbieden aan de hele regio en aan een zo divers mogelijk publiek. Daarom organiseren we op vrijdag 21+ feesten met vooral hiphop, R&B en house. Op zaterdag zijn de feesten 18+ en we gaan kijken welke muziekgenres dan het meeste aanslaan bij het publiek”, vertelt hij tijdens de feestelijke opening aan Sleutelstad verslaggever Myrthe Koopman.

“Op de eerste avond is het publiek zeker divers. Op het eerste oog lijkt de gemiddeld leeftijd rond de eind twintig, begin dertig te liggen. Maar er zijn ook zeker studenten die een dansje komen wagen”, ziet Koopman. In de club bevindt zich ook een wat rustigere lounge, waar het oudere publiek geniet van een drankje.

Eén ding is zeker, tijdens de opening van club Kiki zat de stemming er goed in.

Leiden Maatschappij Reportage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×