Links Marjolein Altena en rechts Ellen de Vette (Foto: Lieuwe van Slooten).

Voorschotense Krant viert vijfjarig bestaan: 'Krant is hartstikke populair'

Het begon met ‘een krantje en een croissantje’, vijf jaar later is het ‘een biertje en een bitterbal’. De Voorschotense Krant vierde donderdag haar vijfjarig bestaan in het Wapen van Voorschoten. “Ik ben best trots”, zegt Marjolein Altena die samen met Ellen de Vette iedere maand de krant maakt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst blikt Altena terug op de geboorte van de krant. “In het begin vroegen mensen zich af of je wel een krant moest gaan maken. Is dat niet oubollig? Niemand leest dat toch meer?” Volgens Altena is het tegendeel waar: “Het klinkt gek om te zeggen, maar we zijn hartstikke populair. Dat horen we van heel veel mensen.”

Marjolein Altena van de Voorschotense Krant in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Naast al het nieuws uit Voorschoten, is er in de krant ruimte voor de column van de burgemeester. De eerste werd geschreven door oud-burgemeester Pauline Bouvy-Koene. “Dat was erg leuk om te doen. Ik kon buiten de politiek om delen waar ik mee bezig was. Dat ging dan over mensen met wie je in contact kwam, dilemma’s en over de oeverlange discussies die speelden”, zegt Bouvy.

Oud-burgemeester Pauline Bouvy-Koene in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Met het vieren van het eerste lustrum keken de makers van de Voorschotense Krant ook naar de toekomst. “We blijven ondernemers nodig hebben die ons steunen”, zegt Altena. “We hebben altijd gezegd dat we er niet rijk van hoeven te worden, maar dat we er aan de andere kant ook geen geld in willen gooien.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×