(Foto: Rob van Dullemen).

Alleen nog 'testen op afspraak' bij GGD Hollands Midden

Omdat de vraag naar coronatesten in de Leidse regio is explosief toegenomen, wordt er vanaf morgen alleen nog op afspraak getest. GGD Hollands Midden stopt voorlopig met het aanbieden van ’testen zonder afspraak’.

Door alleen te ’testen op afspraak’, kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen. Daarom schaalt de GGD het ’testen op afspraak’ verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen.

De GGD wil iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Daarnaast streeft de GGD ernaar om de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om hieraan te voldoen is een spreiding in het afnemen van de testen nodig. Met het testen op afspraak wordt de testcapaciteit beter benut.

Mensen wordt nog steeds gevraagd zich te laten testen bij coronaklachten, om het virus er zo snel en goed mogelijk onder te krijgen.Het testen geldt ook voor volledig gevaccineerde mensen. Testen kan op verschillende locaties in de buurt. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden. Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800 – 1202 of online via coronatest.nl.

Zodra het weer rustiger wordt op de teststraten, wil de GGD Hollands Midden weer starten met testen zonder afspraak.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×