ZZ Leiden speelt het liefst in een volle Vijf Meihal de seizoenskraker tegen Donar Groningen. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden stelt klassieker tegen Donar Groningen uit

Leiden tegen Groningen staat in het basketbal altijd garant voor een zinderende wedstrijd. Een volgepakte Vijf Meihal is dan het geheime wapen van het team van coach Geert Hammink. De club wil fans en sponsoren de kans geven deze wedstrijd bij te wonen en daarom wordt de wedstrijd van zaterdag 20 november uitgesteld.

In Sport071 vertelde voorzitter Marcel Verburg van Zorg en Zekerheid Leiden over de redenen om de wedstrijd uit te stellen. “Dat is vooral het financiële belang en niet zozeer het sportieve belang. We hebben veel seizoenskaarten verkocht, contracten afgesloten met sponsors en dan wil je je topwedstrijden niet zonder publiek spelen. Dat gaat ons geld kosten.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met ZZ Leiden-voorzitter Marcel Verburg over coronamaatregelen bij basketbalcompetitie.

Afgelopen vrijdag kondigde het kabinet nieuwe coronamaatregelen aan. Een daarvan was de bepaling dat competitiewedstrijden wel door mogen gaan, maar zonder publiek. Dat geldt voor de voetbalwedstrijd van de Oranjemannen tegen Noorwegen en ook voor de basketbalcompetitie.

Kaartjes
In het overleg zaterdag tussen de clubs in de BNXT League is er besloten dat de thuisspelende teams mogen bepalen of de wedstrijden die de komende drie weken op de planning staan doorgaan of worden verplaatst. The Hague Royals besloot daarop de wedstrijd tegen ZZ Leiden te verplaatsen. Leiden volgt nu dit voorbeeld. In overleg met Donar Groningen wordt er een nieuwe datum gekozen. Al verkochte kaartjes blijven daarvoor geldig.

Populair
“Ons uitgangspunt is altijd dat we onze wedstrijden met publiek willen spelen”, zegt Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden. “Er is geen garantie dat er over drie weken wel weer in een gevulde hal gespeeld mag worden maar we zijn het als club aan onze sponsoren en fans verplicht om in ieder geval alle mogelijkheden aan te grijpen om één van de meest populaire wedstrijden van het seizoen op een normale manier te kunnen laten plaatsvinden.”

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×