Eli de Graaf wil wel weer een rol gaan spelen in de Leidse politiek.

Eli de Graaf sluit zich aan bij Partij Sleutelstad

De Partij Sleutelstad heeft onder de noemer ‘De Lèise Lèis’ de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen vastgesteld. Daarop namen uit de huidige fractie zoals Thijs Vos, de huidige fractievoorzitter Maarten Kersten (op plek 2) en Kersten’s dochter Famke Güler op 3.

Op de vierde plaats iemand die al eerder in de Leidse gemeenteraad zat. Dat is Eli de Graaf die in 2006 een van de oprichters was van de Stadspartij Leiden Ontzet. Die partij haalde in 2014 te weinig stemmen voor een zetel en verdween uit de raad. Op plek vijf staat Ron Derogee. Hij is voorzitter van de wijkvereniging Stevenshof.

De partij gaat de verkiezingen in met de leus ‘Lèis ach, Lèijenarîh aan de mach’. Met die strijdkreet wil de PS vooral zieltjes gaan winnen in de buitenwijken van Leiden. “We gaan de Leidse kiezers in wijken als Noord, De Mors, Stevenshof en Merenwijk laten zien dat zij niet langer worden vergeten”, zegt Derogee. “De mensen in de buitenwijken hebben continu het gevoel dat er over hen wordt beslist zonder dat er echt wordt geluisterd.”

Lijsttrekker Thijs Vos vindt dat de Partij Sleutelstad er goed in is geslaagd om een lijst te presenteren waar gewone Leidenaren met een praktische opleiding en levenservaring ruim zijn
vertegenwoordigd. “Geen enkele andere partij kan dat zeggen. Wij kijken vol vertrouwen uit naar de verkiezingen waarin de Leidenaren de macht over hun wijken terugpakken van de
bestuurlijke elite.”

Speerpunten voor de Partij Sleutelstad bij de komende verkiezingen zijn invoering van een volksinitiatief, het formeren van een minderheidscollege en een socialer en humaner minimabeleid.

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×