In Oegstgeest vaart de Sint alleen langs. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Sinterklaas zaterdag in Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude-Rijndijk

Komende zaterdag komt Sinterklaas aan in vier gemeenten in de Leidse regio. In Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude-Rijndijk is het feest voor de kinderen. De intochten zijn wel enigszins aangepast in verband met de geldende coronamaatregelen.

In Leiderdorp meert Sinterklaas zaterdag rond 10.00 uur aan bij de T-splitsing Ockenrode-Tollenaersingel. Hiervoor wordt de Ockenrode van 09.00 uur tot 10.30 uur afgesloten voor verkeer. De Sint en zijn gezelschap beginnen in verband met de coronamaatregelen direct na aankomst met een rondrit langs de winkelgebieden in Leiderdorp. Hij doet de Oranjegalerij, winkelcentrum Santhorst en de Baanderij aan en eindigt bij Het Winkelhof.

In Oegstgeest vaart Sinterklaas rond 11.00 uur over het Oegstgeesterkanaal. Hij legt niet aan, maar de kinderen kunnen wel naar de Sint en zijn Pieten zwaaien. Later zijn de pieten aanwezig in winkelgebied De Kempenaer en de Lange Voort.

Ook in Voorschoten zal Sinterklaas vanwege de coronamaatregelen geen handen schudden. De goedheiligman wordt in een open auto door het centrum van het dorp gereden. Hij komt rond 10.00 uur aan bij de Kruispuntkerk en rijdt dan via de Schoolstraat naar de Voorstraat. Ook doet de sint het Deltaplein en het Treubplein aan. Rond 12.00 uur zit het bezoek van de Sint en zijn gezelschap er op.

In Zoeterwoude-Rijndijk maakt de Sint vanaf 13.30 uur een rondrit door Zoeterwoude Rijndijk. Hij komt aan bij de brug over de Molentocht. Het programma in de Eendenkooi is geannuleerd.

Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×