(Foto: Mandana Sotodeh).

Speelgoedmarkt op Joppenszschool: 'Hergebruiken is het nieuwe kopen'

Ouders van de leerlingen van basisschool Joppensz organiseren donderdagavond een speelgoedruilbeurs. De afgelopen dagen konden ouders en omwonenden ongebruikt speelgoed inleveren op de Leidse school. Hergebruik is duurzaam en voordeliger dan weggooien en nieuw kopen, vinden de ouders.

Het idee voor een speelgoedmarkt is ontstaan in een gesprekje tussen de ouders en de directeur van de school. “We hadden het over duurzaamheid en de feestdagen die eraan komen. Toen ontstond spontaan dit idee”, vertelt een van de organiserende ouders.


Verslaggever Mandana Sotodeh in gesprek met ouders over de speelgoedmarkt.

Goed doel
“Het hergebruiken van het speelgoed is beter voor het milieu. Bovendien is gratis omruilen natuurlijk leuk voor de portemonnee rond Sinterklaas en Kerst. Er ligt van alles. Knuffels, speelboeken, dvd’s voor ieder wat wils.” Het speelgoed dat overblijft gaat naar een goed doel.

Groter
Door coronamaatregelen is de eerste speelgoedmarkt kleinschaliger dan gehoopt. “Dit jaar houden we het klein maar hopelijk kan het idee volgend jaar groter voortgezet worden. Bijvoorbeeld samen met de buurt en andere scholen.”

Op de speelgoedruilbeurs zijn donderdagavond alleen ouders welkom. Kinderen moeten thuisblijven.

Cultuur Duurzaamheid Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×