De Leidsche Mondialen voor het nieuwe pand. (Foto: Emile van Aelst).

Kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen heeft eindelijk een eigen pand

Na zestien jaar gaat eindelijk de droom van kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen in vervulling: een eigen pand. Onlangs werd het contract getekend om de onderste verdieping van de Stadstimmerwerf aan het Galgenwater in gebruik te nemen.

Voorzitter Ton Kohlbeck is dolblij met de ontwikkelingen. “Op deze adembenemende locatie kunnen we in de toekomst exposeren, lesgeven, vergaderen, werken en bijeenkomen. En stel u eens voor hoe in de zomermaanden toeristen zich vergapen aan schilderende en tekenende Mondialen, aan het water gezeten voor dit monumentale gebouw.”

Eerst moet er nog behoorlijk wat worden geklust in het gebouw, maar als het aan Kohlbeck ligt gaan de activiteiten ‘zeker met Nieuwjaar’ van start.

In 2005 werd door Dick Bakhuizen van den Brink een eerste aanzet gegeven tot het kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen. Vervolgens besloot hij tot oprichting van de Stichting De Leidsche Mondialen in 2008 na het vroegtijdig overlijden van twee collega-kunstenaars. De gedachte daarachter was dat hun werken niet vernietigd mochten worden of in een oncontroleerbaar circuit verdwijnen. Het primaire doel van de Stichting is dan ook het borgen van de kunstwerken van haar leden voor het nageslacht.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×