Isabelle Tegelaar verving deze week Maaike van de Pavoordt. (Foto: Wim de Leeuw, tekst: Hans van Marwijk).

Scylla-dames gaan strijden om landstitel

De dames van Scylla hebben zich zaterdag geplaatst voor de play-offs van de Eredivisie tafeltennis voor het landskampioenschap. De 5-2 overwinning bij Tanaka in Etten-Leur bleek uiteindelijk ruim voldoende voor de vierde plek in de rangschikking.

Scylla en concurrent Westa stonden weliswaar precies gelijk, maar de wedstrijd van Westa vorige week tegen VTV was uitgesteld naar afgelopen vrijdag waardoor de Limburgsen nog een wedstrijd tegoed hadden. Toen vrijdagavond de uitslag bekend werd (7-0 voor VTV), gloorde er weer hoop bij de Leidse ploeg.

Zaak was om zelf in ieder geval te winnen bij hekkensluiter Tanaka. Marie Depuydt en Esmee van Marwijk wonnen hun partijen en ook het dubbelspel trokken ze over de streep. Invaller Isabelle Tegelaar verloor haar twee partijen wat de eindstand op 5-2 bracht.

Toen bleek dat concurrent Westa toch wel enigszins tegen de verwachting in met 5-2 bij DHC had verloren, was plaatsing voor de play-offs een feit. Als beloning mogen de Leidse dames volgende week in de halve finale op bezoek bij kampioenskandidaat nummer één Dozy Den Helder. Met Gogorita, Gunsing (tevens lid van Scylla) en Nederlands kampioene Men hebben zij drie dames die dit seizoen nog ongeslagen zijn. Daarnaast maken ook de zeer talentvolle Tanya Misconi en Dobrila Jorguseska deel uit van de Helderse ploeg. Kortom: de Leidse dames moeten boven zichzelf uit stijgen om Dozy Den Helder uit de finale te houden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×