George Julien is zaterdag op 74-jarige leeftijd overleden. (Foto: Ellen Stokkermans).

Zingende barkeeper George Julien overleden

Veel wat oudere Leidenaren kennen George Julien nog wel als de zingende barkeeper van Café Napoleon in de Steenstraat. Zaterdagmorgen is hij na een zeer kort ziekbed in een hospice in Leiden op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

George Julien trad in de jaren ’80 en ’90 regelmatig op in Leiden en omgeving, maar ook deze eeuw pakte hij af en toe nog de microfoon. In 2005 bijvoorbeeld op het wijkfeest in de Stevenshof.

Hij was daarnaast ook vaak als presentator van allerlei evenementen op het podium te vinden. Bij Summer Jazz bijvoorbeeld, maar ook veel recenter nog in 2008. Hij presenteerde toen de finale van het Festival van het Leids Levenslied. Ook deelde hij heel wat jaren gratis kranten uit bij speciale gelegenheden in de tijd dat hij bij de pr-afdeling van het Leidsch Dagblad werkte.

De laatste jaren zong hij vooral nog samen met zijn grote liefde Ellen Stokkermans. Op de camping in Limburg waar het stel heel wat vakanties doorbracht. Enkele jaren geleden vertelde George nog in een radio-uitzending bij Sleutelstad dat als de hoogbouw rond de Kopermolen, vlak bij hun huis, door zou gaan, hij Leiden zou inwisselen voor Limburg. Aan die provincie had hij zijn hart verpand.

De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Hij bracht in de jaren ’80 ook enkele singletjes uit. Love’s all I Have bijvoorbeeld en a Soldier Died / De Zwerver.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×