(Foto: Robbert Beurse).

Documentaire over 75 jaar voetbal bij SJZ

Voetbalvereniging Sint Jan Zoeterwoude (SJZ) bestond vorig jaar 75 jaar. Reden voor filmmaker Stephan de Boer om een documentaire te maken over zijn eigen voetbalclub. Hij speelt zelf in het eerste en het tweede team en wilde laten zien hoe bijzonder de liefde voor de club is die hij en anderen hebben.

Voor de documentaire wilde de Boer een portret maken van SJZ. Hij begon bij de geschiedenis met een interview met Gerard van der Hoeven, ‘het wandelend archief van SJZ’. Oude foto’s van het eerdere veld van SJZ zijn ingescand om in de documentaire te laten zien. Naast het geschiedenishoofdstuk in de documentaire komen ook de vrijwilligers, de trainer van het eerste team en de vrouwen van het damesvoetbal aan het woord.

Maarten Mulder in gesprek met Stephan de Boer in Sport071

De film is opgenomen in april 2020. In coronatijd. Daardoor kon het jubileum van de club niet groots gevierd worden. Binnenkort is de film te zien op Sleutelstad TV. Daarna is de documentaire ook online terug te bekijken.

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×