Bestuurslid van Nieuwe Sloot Mirjam Soetebroek en talent in de dop Diana Loader in Sport071.

Rolstoeltennis vraagt om coördinatie: 'Timing is erg belangrijk'

Door het ontbreken van een Leidse club voor rolstoeltennissers, zijn sporters uit de regio aangewezen op tennisvereniging Nieuwe Sloot in Alphen aan de Rijn. En dat is meteen een van de grootste rolstoeltennisverenigingen van Nederland. Zelfs superster Diede de Groot, nummer 1 rolstoeltennisster van de wereld, is een van haar leden.

Bestuurder Mirjam Soetebroek legt in Sport071 uit wat rolstoeltennis zo moeilijk maakt. “Je doet twee dingen tegelijk: wendbaar zijn met een stoel én ballen slaan. Je houdt je racket en tegelijkertijd je wiel vast.” Talent in de dop Diana Loader kan dit beamen. “Timing is erg belangrijk, ga er niet vanuit dat je er meteen heel goed in bent.”


Maarten Mulder in gesprek met bestuurslid Mirjam Soetebroek en talent in de dop Diana Loader – deel 1

Diana nam in maart een kijkje bij de vereniging en traint er sindsdien elke week. Voor beginners die het een keer willen proberen, heeft de vereniging leenrolstoelen via de Esther Vergeer Foundation. Diana heeft inmiddels een eigen stoel aangeschaft. De jonge tennisster hoopt volgend seizoen mee te kunnen doen met wedstrijden. “Al is het maar één toernooitje, voor de ervaring.”

Mocht ze echt grote plannen hebben, is ook dat mogelijk. Tennisvereniging Nieuwe Sloot hoste eerder al Nederlandse en Wereldkampioenschappen.”Maar er zijn genoeg tennissers die het puur recreatief doen, bij ons is allebei mogelijk”, aldus Soetebroek.


Maarten Mulder in gesprek met bestuurslid Mirjam Soetebroek en talent in de dop Diana Loader – deel 2

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×