(Foto: Politie).

26-jarige man opgepakt voor bedreiging en beroving Leidse studenten

De politie heeft afgelopen vrijdag een 26-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee Leidse studenten urenlang te hebben bedreigd. Na vertoning van beelden van de dader en een emotioneel verhaal van de slachtoffers in opsporingsprogramma Team West kwamen er tips binnen. Daarop kon de verdachte worden aangehouden.

De beroving vond plaats op woensdagavond 15 september aan het Galgewater in Leiden. Bij de beroving werden er twee jongens het slachtoffer. De verdachte bedreigde hen met een vuurwapen en onder bedreiging moesten zij bij verschillende pinautomaten pinnen.

Naar aanleiding van de tips kwam de aangehouden verdachte in beeld. Op vrijdag 19 november werd deze 26- jarige Hagenaar in Rotterdam aangehouden. Op maandag 22 november is hij voorgeleid aan een rechter-commissaris. Die besloot dat de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven.

PTSS-klachten
De twee studenten zijn na de bedreiging en beroving onder behandeling bij een psycholoog om de gebeurtenissen te verwerken. “Ik loop met potentiĆ«le PTSS-klachten”, vertelde een van hen eerder in Team West. “Ik ga ’s nachts niet meer veilig over straat en ga plekken vermijden.”

Ook zijn vriend ervaart nog dagelijks de gevolgen. “We hadden nog nooit een wapen op ons gericht gekregen. Het is heel lastig om je daar overheen te zetten. Mijn studie en werk staan even op pauze nu. Ik ben er nog veel mee bezig en denk er nog vaak aan.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×