Fred Hermsen van ijsclub Voorschoten was te gast bij Sport071. (Foto: Cor van der Velden).

IJsclub Voorschoten op zoek naar nieuwe schaatslocatie

De ijsclub in Voorschoten is op zoek naar een nieuwe locatie voor de schaatsbaan, vertelt penningmeester Fred Hermsen in Sport071. De gemeente Voorschoten wil de komende jaren een besluit nemen over mogelijke woningbouw op de huidige locatie aan de Anthonie van Leeuwenhoekkade. Vooruitlopend daarop zoekt de ijsclub alvast een nieuw onderkomen.

De ijsclub heeft meerdere locaties op het oog, onder andere een veld aan de Hofweg bij restaurant Allemansgeest. Hermsen is daar erg enthousiast over en ziet dat er op die plek ook ruimte zou zijn voor meerdere verenigingen: “De atletiekvereniging in Voorschoten zoekt ook een nieuwe locatie dus misschien zou daar kan ook de atletiekbaan kunnen wordt gerealiseerd, naast de ijsbaan.” De ijsclub zou op de nieuwe locatie ook ruimte willen bieden aan ijshockey en een krabbelbaan.

Volgens Hermsen zou de huidige eigenaar van het stuk grond het prima vinden als er in de toekomst een ijsbaan komt. Het bestuur van buitenplaats Berbice, tegenover het veld, is volgens Hermsen nog niet direct enthousiast. De buitenplaats in Voorschoten heeft namelijk een zichtrecht en dat zou kunnen worden geschonden als er een ijsbaan wordt geplaatst. De ijsclub gaat binnenkort in gesprek met Berbice.

Tegelijk met de verhuisplannen, denkt de ijsclub ook na over nieuwe activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een skeelerbaan. De opwarming van de aarde speelt een grote rol in de samenleving en dat geldt ook voor natuurijs, zegt Hermsen. Extreme weersomstandigheden zullen niet alleen voor hitte zorgen, maar ook voor extreme kou en dat zou een toekomst moeten bieden voor natuurijsliefhebbers, denkt de penningmeester.

De club hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen van de gemeente over de huidige locatie van de ijsclub.

Politiek Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×