Bal in doel
(Foto: Reanne van Kleef).

Leidse voetbalster toegevoegd aan selectie Oranjeleeuwinnen

Samantha van Diemen is door bondscoach Mark Parsons opgeroepen om aan te sluiten bij het Nederlands Elftal. De Leidse speelster van Feyenoord is één van de zes namen die wordt toegevoegd aan de selectie voor het oefenduel tegen Japan.

De Oranjeleeuwinnen speelden zaterdag een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-2). In overleg heeft de bondscoach besloten een aantal basisspeelsters rust te geven en talenten uit Jong Oranje op te roepen. De WK-kwalificatiereeks gaat in april pas weer verder.

Van Diemen begon met voetballen bij het Leidse UVS, waarna ze voor het talententeam van het CTO in Amsterdam ging spelen. In 2019 tekende ze een contract bij Ajax en sinds dit seizoen speelt ze in de hoofdmacht van Feyenoord.  Donderdag won de verdedigster nog met Jong Oranje met 4-0 van Portugal.

Jaimy Ravensbergen, de Leidse spits die bij ADO Den Haag speelt, mag nu alsnog aansluiten bij de Jong Oranjeleeuwinnen. Zij spelen maandagavond 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen België.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×