(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden gaat wedstrijden zonder publiek spelen

ZZ Leiden gaat komende twee thuiswedstrijden afwerken zonder publiek, zoals de geldende coronamaatregelen voorschrijven. Dat heeft de club vandaag bekendgemaakt. Eerder werden wedstrijden in de hoogste basketbalcompetitie nog verplaatst, maar de club ziet daar geen mogelijkheden meer voor.

Het gaat om de wedstrijd tegen Landstede Zwolle op 4 december en Legia Warschau op 15 december. De club schrijft geen ruimte meer te hebben in het speelschema om te wedstrijden te verplaatsen en daarom genoodzaakt te zijn om zonder publiek te gaan spelen. De wedstrijden van het basketbalteam worden wel live uitgezonden op tv en online door Sleutelstad en op BNXT.tv.

Eerder stelde de club al de wedstrijd tegen Donar Groningen uit vanwege de maatregelen van het kabinet. De club wilde de fans en sponsoren de kans geven om de klassieker tegen Donar bij te wonen. Ook heeft de club commerciƫle belangen bij het geven van thuiswedstrijden met publiek zoals barinkomsten en de verkoop van toegangskaarten.

Bekerloting
ZZ Leiden heeft inmiddels ook een bekerloting gehad voor de NBB Bekercompetitie en moet het opnemen tegen BV Hoofddorp. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op 11/12 december maar doordat de amateursport is stilgelegd zal deze waarschijnlijk worden verplaatst.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×