(Foto: Peter Hilz).

Volkenkunde grijpt naast museumprijs

Museum Volkenkunde in Leiden is op de tweede plaats geëindigd bij de VriendenLoterij Museumprijs 2021. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt in het televisieprogramma Koffietijd op RTL4. Publieksfavoriet Kasteel Hoensbroek werd eerste en krijgt 100.000 euro voor de realisatie van hun project ‘museumdroom’.

Het thema van de museumprijs was dit jaar ‘een digitaal verhaal’. Het Leidse museum haalde bijna 37 procent van de publieksstemmen binnen en eindigde vlak achter de winnaar. Kasteel Hoensbroek sleepte 41 procent van de stemmen binnen. De derde plaats ging met 22 procent van de stemmen naar het Amsterdam Museum.

De prijs werd vanmorgen tijdens de live-uitzending uitgereikt door directeur Cathelijne Broers van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Zij maakte de winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2021 via een live-verbinding bekend. Museumdirecteur Hans Thuis van Kasteel Hoensbroek noemt het geweldig dat het publiek ‘zijn’ museum als favoriet heeft uitgeroepen.  “Met de bijdrage kunnen we onze droom realiseren. We willen alle generaties met de modernste mediamiddelen koppelen aan ons erfgoed. We laten als het ware de kasteelbewoners van de afgelopen eeuwen zelf hun verhalen vertellen. Zo brengen we op een moderne manier het verleden naar het heden. We kunnen hiermee de bezoekers van Kasteel Hoensbroek een nog mooiere ervaring bezorgen.”

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij reiken de VriendenLoterij Museumprijs jaarlijks uit in samenwerking met de Museumvereniging. Vorig jaar won Naturalis Biodiversity Center.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×