Leiden heeft voor een dag een heuse hoerenbuurt. (Video: Robbert Beurse).

Deel centrum van Leiden vandaag in teken van Amsterdamse hoerenbuurt

De Choorlammersteeg en de Dwars Koornbrugsteeg staan vandaag in het teken van raamprostitutie. De steegjes tussen de Breestraat en de Botermarkt worden voor een dag getransformeerd tot Red Light District.

In het centrum van Leiden worden de Amsterdamse wallen nagebouwd voor de televisieserie Bestsellerboy. Een verfilming van het gelijknamige boek van auteur Mano Bouzamour. Voor de hoerenbuurt maakt regisseur Norbert ter Hall gebruik van de ramen in de steeg van onder andere Dille & Kamille, Burgemeester Goeswijn en lederwarenwinkel Comtesse.

Eigenaar Robbin Stikvoort vindt het helemaal geweldig dat een stukje bedrijfspand nu door het filmproductiebedrijf wordt gebruikt. “Maar voor het winkelend publiek verandert er niets, want tijdens de opname blijft Comtesse gewoon open.” Dat geldt ook voor de andere bedrijven. De opnames duren tot 23.00 uur vanavond.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×