Esmee van Meer en Daan de Jong met verlanglijstje in de studio van Sleutelstad (Foto: politiek071)

Jonge Socialisten: 40 procent Leidse woningen moet sociale huur zijn

Veertig procent van de Leidse woningen moet sociale huur zijn. Daarnaast moeten er duizenden studentenwoningen extra bijgebouwd worden. Dat is nodig, vinden de Jonge Socialisten, om het woningtekort voor studenten in de stad op te lossen.

Zondag was het sinterklaasavond. Daar horen gedichten, pepernoten, maar ook verlanglijstjes bij voor de sint. Maar de Jonge Socialisten, de jongere partij van de PvdA van Den Haag-Leiden, deden het net even anders. Zij stelden een verlanglijstje op voor de burgermeester en de gemeente. Daan de Jong, bestuurslid van de JS Den Haag-Leiden en Esmee van Meer, de nummer 6 van de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden overhandigden hun wensenlijstje bij het stadskantoor.

Naast woningen, zetten de Jonge Socialisten ook in op het tegengaan van geweld en intimidatie op straat tegen vrouwen. “Het is de omgekeerde wereld dat vrouwen opgeroepen worden om niet alleen te gaan hardlopen naar aanleiding van het incident in Cronensteyn, of spray mee te nemen in het donker”, stelt Van Meer. “Door simpele dingen als meer straatverlichting, kunnen we hier al wat tegen doen.”

Esmee, die als nummer 6 van de PvdA de gemeenteraadsverkiezingen ingaat, hoopt naast deze sinterklaaswensen ook de stad inclusiever te maken. “Zowel op het gebied van diversiteit, maar eigenlijk nog breder op het punt dat iedereen mee kan doen aan onze maatschappij. Ik zie nog te vaak plekken of situaties waar mensen vanwege een handicap niet kunnen participeren. Mijn grootste wens is om daar verandering in te kunnen brengen.”

Andere wensen waren het uitbannen van energiearmoede, het wegwerken van de wachttijden voor behandeling in de JeugdGGZ, voldoende stageplekken voor het mbo, en het tegengaan dat er stevige winsten in de zorgsector gemaakt worden.

Leiden Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×